Pages

Come and be with me

20100527

petang yang gila...

Dicoret oleh; Nurain Shukree at 7:30 pm
Reactions: 
0 komen dari pembaca Links to this post
mungkin ni la pertama kali aku gunakan ruang ni sebagai diari.

perjalanan balik ke rumah adalah sesuatu yang melelahkan sejak aku mula bekerja di Skudai. Pagi bertemu dengan jem di lebuhraya pasir gudang menghala ke perling.. tapi berakhir di jambatan tebrau. hari2 sesak.. keluar la awal mcm mana pun.. mesti jem jugak.. dah takde tempat nak lari.. kalau lalu adda height turun kat kempas pun.. kempas pun jem jugak. Nak tak nak kena jugak rempuh perjalanan ni hari ke hari.

Balik keje pulak mesti jem sekejap antara jalan sutera utama menghala ke tun aminah.
Kalau tak jem memang tak sah. Mujur aku tau jalan lalu Impian Emas ke Taman Daya...
Hari ni, aku rasa mood aku ni baik sikit la sebab banyak bagi kenderaan lain jalan. Tapi, yang aku bengang tu.. dah bagi jalan boleh pulak kereta tu tak gunakan peluang yang ada. Ape lagi, orang lain pun bengang gak.. Dah kete kat belakang hon2..

Ape la.. orang da bagi jalan pun tak berterima kasih. Akhirnya, aku tak bagi gak kete tu jalan... sebab aku rasa orang macam tu tak perlu bertolak ansur.

Ada pulak tu kereta yang 'over'. Dalam pemanduan ni memang kena bg 100% perhatian pada jalan raya. Kalau tak, macam2 perkara boleh berlaku..
 

Shain Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea