Pages

Come and be with me

20121209

Part II : Migrain a.k.a Sakit Kepala

Dicoret oleh; Nurain Shukree at 11:07 am
Reactions: 
0 komen dari pembaca Links to this post
Nak pendek kan cerita lagi....

Petang lepas makan di rumah (bakar patty mini, kentang dengan goreng keropok je)...
Kami bersiap-siap untuk keluar.

Lepas tu makan di sebuah kedai yang memang masakannya Kelantan only. Jadi, kami makan bubur. Bubur dia memang versi kelantan lah!  Ada daging, campur, dan ayam.

Settle makan.... Kami pun berjalan ke Wangsa Walk. Ni pasal belum perbaharui cukai jalan (serius!! memang terlupa)... Kami lalu jalan dalam. Mana tau ada road block. Naya!

Sesampai situ, kami beratur.. sambil fikir nak tengok cerita apa. Ok.. Finally bila dah sampai depan cashier tu kami deside untuk pilih cerita " Life of Pi". Bagi sesapa belum tengok cerita tu boleh la klik link sini.






Ini satu hal lagi kenapa aku sakit kepala. Asbabnya..cerita ni versi 3D. Kena tengok dah pakai spec. Lepastu ++lagi spec 3D. Dengan cerita yang so so adventures. Memang la rasa sangat mengujakan. Tapi...... lepas tu padan muka.

Habis saja tonton filem ni... terus sakit kepala... Jalan terhoyong hayang... Dalam kereta nak sampai rumah rasa loya dan sakit kepala yang amat. Berdenyut-denyut kiri kanan kepala ni.

Sebelum tidur cik abang tolong picit dan makan ubat. Alhamdulillah pagi ni dah kurang sikit. Tapi sebelah kanan masih rasa sakit. Bila duduk ok lagi. Tapi bila berjalan rasa sakit.


p/s: Kalau nak rasa adventure boleh la tonton guna 3D. Bayarannya pun lumayan kan. Tapi kalau yang mabuk laut tu rasanya boleh hindari cerita macam ni. Sebab feel dia sangat terasa walaupun tak masuk laut.

Part 1 : Migrain a.k.a Sakit Kepala

Dicoret oleh; Nurain Shukree at 10:45 am
Reactions: 
0 komen dari pembaca Links to this post
Woaaahhhhhh...
Belum naik cuti lagi dah rasa sakit kepala...

Macam mana datang sakit kepala ni? Entahlah... Semalam menghantar Alyn and Nuna ke Kem Motivasi di Broga, N9. Lepas daftar dan bayar yuran pendaftaran, naik sekejap dengan taklimat ibu bapa with Dato' Mohd Fadzilah Kamsah (sorry if typo)..... Maklumla tengah sakit kepala pun ni...

Dengar tak abis pun sebenarnya (sebab ramai sangat audience dan sound system agak kelam). Lepas kami beli buku, pil minda IQme and shuben
) terus turun bawah sebab dah lapar sangat. Perut memasing dah berbunyi.... Cari makan kat area dalam kem, semua dah habis. Jadi kami keluar cari makan.
Bergerak menuju ke Pekan Broga, maklum la waktu dah hampir tengahari.. Kawasan di situ terhad, banyak pula kedai cina. Jadi cari punya cari sampai di kawasan pekan. Alhamdulillah, jumpa satu kedai makan yang tak jauh dari Petronas. Kedai tu macam kedai family. Kami amik lauk. Kemudian terus makan.

Lepas makan kami berlalu kembali ke kem sebelum perjalanan balik. Sambil meninjau kedai buah yang ada semasa laluan keluar tadi. Kami singgah di satu kedai ni. Ada jual buah-buahan tempatan.

Maaflah, dek kerana feeling heaven sangat sampai lupa nak taking picture. heheh

Tak taulah ini ke yang buat jadi sakit kepala... Apa lagi .. Makan durianlah!
Makan durian pun tak banyak. 2 ulas je. Tapi durian tu sangat besar dan rasanya lemak, manis dan pahit. (tak suka sangat pahit-pahit ni)

Dah sampai kem, tunggu sampai 12.30 tapi lebih sikit barulah anak-anak ni keluar untuk makan tengahari. Kami jumpa sekejap, bagi not merah sorang satu. Kemudian bersalaman dan baru kami bergerak balik.

Tak habis kat situ, balik pulak... Jalan jem. Arghhhhh!!!!! Memang guna GPS. Kalau takde, alamat mejajau la kemana-mana. Elakkan saja tak sampai.

Sesampai di kawasan berdekatan Tesco..... Kat situ bleh plak brek mengejut. Tak sempat pape... Erkkkkk... Bumper belakang dah kena sondol. Mujur pandu 'biemway' (itu bahasa kami.. jelas sebutan indonnya).

Dah... mula resah gelisah... Mana taknya... Takut pulak cik abang marah kita. Tapi tak pun.
--> Dari situ lah kot ... perasaan tak tenteram...

Dengan kepanasan yang luarbiasa dirasakan.. Kami menuju ke balai polis bahagian trafik untuk aduan kemalangan. Keluar masuk balai yang panas tu sebenarnya dah buat rasa tak selesa. Maklumlah, jarang terkena panas direct ni.

Jadi, dah lepas selesai amik kereta, hantar kereta, amik kereta lagi... Barulah berehat di rumah. Masa tu pun dah pukul 5 lebih. Perut yang kenyang dah mula lapar semula......

Sampai sini dulu cerita sakit kepala.
 

Shain Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea